Aanbod

Karin Plancke heeft ruim 10 jaar ervaring als lichaamsgerichte rouwcoach. Ze geeft je handvaten om je rouw op een nieuwe manier te zien en helpt je om met je rouw om te gaan.

Lichaamsgerichte begeleiding bij rouw

Jouw lichaam rouwt mee bij verlies en geeft vaak heel puur aan wat er in je leeft op dit moment. Door aanraking, een enkele vraag, stilte en aandacht nodig ik je uit om waar te nemen wat je tegenkomt bij jezelf. De spanning in je lijf, de vermoeidheid, de kou, soms de misselijkheid, hoofdpijn en andere lichamelijke ongemakken zijn onderdeel van jouw rouw emoties.

Het lichaam zit meer in het nu. Door te verstillen en aandacht te geven aan de gevoelens in jouw lichaam kijk je op een andere manier naar jezelf.

Ik ben er om je veiligheid en ondersteuning te geven, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je gevoelens alles overnemen en het angstig en chaotisch aanvoelt.

Het gemis te durven voelen, te durven leunen op steun geeft vaak verlichting. Ook geeft het je vrijheid om in zachtheid te verbinden met jezelf, de liefde van je dierbare en met je leven van toen en nu.

Klaproos

Op adem komen...

Ademcoaching bij rouw

Adem geeft vaak aan wat er speelt in je leven. Adem je gejaagd, of juist rustig, hou je vaak je adem in of ben je juist vaak buiten adem?

Tijdens een moeilijke periode of een rouwproces hebben we vaak een ademhaling die hapert, of snel en hoog zit. Dit is heel vermoeiend en creëert stijfheid in je lichaam wat allerlei ongemakken met zich meebrengt.

Leren doorademen ook bij onprettige en moeizame momenten geeft je kracht en ruimte. Als je doorademt, geef je erkenning aan de emoties die gevoeld worden. Ik begeleid je met behulp van de verbonden ademhaling om contact te maken met je diepere gevoelens. Zo kom je weer beter bij jezelf.

Deze begeleiding kan ook helpen als jouw rouw van langer geleden is en je wenst hier nog iets te doorvoelen. Het kan heel verhelderend werken en je een gevoel van verlichting en vrijheid geven.

De ademhalingsoefeningen kan je zelf ook altijd en overal toepassen want jouw adem heb je altijd bij je.

Klaproos

Onderweg naar...

Wandelcoaching bij rouw

Tijdens het wandelen, naast elkaar lopend is er alle aandacht en tijd voor jouw verhaal. Mijn vragen helpen en geven richting en ondersteuning. Terugkijken, vooruit kijken en tegelijkertijd bewegen: zo voel je meer je lijf en zo krijg je nieuw perspectief. Hoe loop en beweeg jij door jouw rouw?

Je wandelt met jouw eigen verhaal mee in een natuurlijke omgeving. Dit kan je helpen om ruimte te vinden voor je eigen toekomst. Tijdens het wandelen kijk je elkaar niet voortdurend aan maar je bent al pratend onderweg. De focus ligt jou. Door jouw emoties luidop te zeggen geef je ze erkenning. Dit geeft je de veiligheid die zorgt voor veerkracht en vertrouwen in jezelf.

Samen wandelen en samen rouwen geeft geborgenheid, steun en veiligheid.

Klaproos

Kennismakingsgesprek

De eerste afspraak die u met mij maakt zal altijd langer duren dan de vervolgafspraken.

Tijdens onze eerste ontmoeting gaan we onderzoeken waar u nu bent en wat uw wens, uw vraag is of waar u tegen aan loopt.
Misschien heeft u al een werkvorm gekozen die u bij mij wilt volgen. Zo niet kijken we samen wat het beste bij u past op dit moment.